ΓΕΝΙΚΑ
Γενικές Πληροφορίες
Ιστορία
Αρχαιολογία
Τοπικά Προϊόντα
Ήθη και Έθιμα
Δραστηριότητες
Μουσεία
Αξιοθέατα
Χωριά / Οικισμοί
Εκκλησίες / Μοναστήρια
Παραλίες
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Πώς θα φθάσετε
Φωτογραφικό Υλικό
Χρήσιμες Πληροφορίες
ΔΙΑΜΟΝΗ
Ξενοδοχεία
Διαμερίσματα
Ψηφίστε & Προτείνετε
το νησί που σας αρέσει
να προβάλουμε το
2020!


Η ψήφος σας μετράει!
Ψηφίστε
Αποτελέσματα
ΤΙΜΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Το 2013 προτείνατε
την Ικαρία στο Αιγαίο

Φρούριο Αξιοθέατα

Ολόκληρη η πόλη της Κέρκυρας είναι ένα αξιοθέατο. Στενά καντούνια, απλωμένες μπουγάδες, ολάνθιστες μπουκαμβίλιες, κτίρια με βενετσιάνικες, γαλλικές και αγγλικές επιρροές, αποτελούν πόλο έλξης για τον επισκέπτη

Η ιστορία, ο πολιτισµός και οι παραδόσεις φυλάσσονται προσεκτικά σε µουσεία και συλλογές. Το ιστορικό κέντρο με τα μεσαιωνικά φρούρια και τις περιμετρικές οχυρώσεις συνθέτει ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό σύνολο που το καλοκαίρι του 2007 εντάχθηκε στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Οι οχυρώσεις αυτές, με κορυφαία στοιχεία τους, το Παλαιό και Νέο Φρούριο, προσφέρουν πανοραμική θέα της πόλης και περικλείουν όλες τις βασικές εξελίξεις της αμυντικής τέχνης από τον 15ο έως και τον 19ο αιώνα.

Λιστόν Το φημισμένο Λιστόν, που διαχρονικά αποτελεί τόπο κοινωνικής συνάθροισης και σήμα κατατεθέν του ιστορικού κέντρου, είναι το πιο χαρακτηριστικό μνημείο της γαλλικής παρουσίας στο νησί, ενώ το κτίριο «San Giacomo» που σήµερα στεγάζει το Δηµαρχείο της Κέρκυρας, χτίστηκε από τους Βενετούς τον 17ο αιώνα, για να φιλοξενήσει τη Στοά των Ευγενών (Loggia dei Nobili).

Σημαντικούς χώρους πολιτισμού αποτελούν και η Αναγνωστική Εταιρεία, το αρχαιότερο πνευματικό ίδρυμα της νεότερης Ελλάδας, τα Αρχεία Κέρκυρας που στεγάζονται στους αγγλικούς στρατώνες του Παλαιού Φρουρίου και το Δημοτικό Θέατρο που με την έντονη πολιτιστική του δράση σηματοδοτεί την ανάγκη των Κερκυραίων για ποιοτική ψυχαγωγία.

Βίδο Σε απόσταση αναπνοής από την Πόλη της Κέρκυρας, βρίσκεται το καταταπράσινο νησί του Βίδο, με τις δύο οργανωμένες παραλίες, την ιστορική εκκλησία του Αγίου Στεφάνου και το Σέρβικο Μαυσωλείο, ενώ στα προάστια της πόλης το φηµισµένο Ποντικονήσι και η Μονή Βλαχέραινας, αποτελούν την πλέον αναγνωρίσιµη εικόνα της Κέρκυρας.

Τα ευρήµατα από ρωµαϊκές επαύλεις, στα βόρεια και νοτιοανατολικά παράλια, αλλά και το περίφημο «Αχίλλειο», αποδεικνύουν ότι η Κέρκυρα είναι ένας διαχρονικός τουριστικός προορισµός. Η άλλοτε παραθεριστική κατοικία της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας και αργότερα του Κάιζερ της Γερµανίας Γουλιέλμου Β΄ σήµερα λειτουργεί ως µουσείο και ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 
Κέρκυρα
©  Kerkyra Island copyright www.greekhotels.gr
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2019 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada